Знайшли абсолютно шикарну статтю присвячену методам вирішення проблем: read this original article або знайдіть тизер тут, внизу.

Найбільший інтерес для нас, як і для розробників програмного забезпечення, представляє та частина, де формалізуються стадію вирішення проблеми та етапи розробки алгоритмів. Отже, з цієї перспективи,

Етапи розробки алгоритму полягають в наступному:

Шаг1. Ідентифікація вхідних даних: для алгоритму існують величини, які повинні подаватися, звані вхідними даними, і вони подаються ззовні. Вхідні дані повинні бути спочатку ідентифіковані для будь-якої зазначеної проблеми.
Шаг2: Ідентифікація виводу: з алгоритму виходить принаймні одна величина, що викликається для будь-якої заданої задачі.
Шаг3 : Ідентифікація операції обробки: всі обчислення, які повинні бути виконані для того, щоб привести до виходу з вхідних даних, повинні бути ідентифіковані впорядкованим чином.
Шаг4 : Визначеність обробки: інструкції, що складають алгоритм, повинні бути ясними, і в них не повинно бути ніякої двозначності.
Шаг5 : Кінцівка обробки: якщо ми пройдемо через алгоритм, то для всіх випадків алгоритм повинен завершитися через кінцеве число кроків.
Шаг6 : Володіння ефективністю : інструкції в алгоритмі повинні бути досить простими і на практиці їх можна легко виконувати.

Алгоритм повинен володіти наступними властивостями

1. Кінцівка: алгоритм повинен завершуватися кінцевим числом кроків
2. Визначеність: кожен крок алгоритму повинен бути точно і однозначно сформульований
3. Ефективність: кожен крок повинен бути ефективним, в тому сенсі, що він повинен бути примітивним, легко конвертованим в програмний оператор) може бути виконаний точно за кінцеву кількість часу.
4. Спільність: алгоритм повинен бути закінченим сам по собі, щоб його можна було використовувати для вирішення завдань певного типу для будь-яких вхідних даних.
5. Вхід / вихід: кожен алгоритм повинен приймати нуль, одну або кілька величин, оскільки вхідні дані виробляють одне або кілька вихідних значень. 
Ця формалізація корисна для розуміння того, як ви повинні підходити до розробки користувацьких алгоритмів.

Читайте original article !

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua