• Flutter буде працювати на Linux. Canonical та Google разом працюють над додаванням Linux в якості однієї з цільових платформ для Flutter. До цих пір цільовими платформами для Flutter були Android, iOS, Fuchsia, macOS, Windows та web-додатки. Останній крок Google означає, що Flutter як мінімум отримає Ubuntu в якості нової цільової платформи, а скоріш за всього, і всі інші дистрибутиви Linux. “Реалізувавши піддтримку Linux у Flutter, Canonical дозволив розробникам легко публікувати свої додатки для користувачів Linux через Snap Store, магазин додатків для Linux», — пише Крис Селлс з Google та Кен ВанДайн з Canonical. «Зробивши Linux цільовою платформою для Flutter, Canonical запропонує розробникам публікувати свої додатки для мільйонів користувачів і розширити доступність додатків на платформі». Зараз є альфа-версія Flutter для Ubuntu, але обидві компанії прагнуть до того, щоб Flutter розвивався. "Canonical вкладає значні кошти в Flutter, виділивши команду розробників для спільної роботи з Google. Компанія продовжить співпрацю з Google для подальшого поліпшення підтримки Linux і підтримки паритету функцій з іншими підтримуваними платформами», — говорять в Canonical.

 

Зображення видалено.

 

  • Samsung та Microsoft трансформують управління будівлями. Microsoft та Samsung об'явили о глобальному партнерстві для перетворення галузі управління нерухомістю. Це нове співробітництво об'єднує платформу Azure IoT і хмарні сервіси з інтелектуальними пристроями Samsung і платформою SmartThings. Обидві компанії допоможуть організаціям по всьому світу оптимізувати експлуатацію будівель, технічне обслуговування обладнання, управління енергоспоживанням та інше. Зокрема компанії будуть використовувати інтелектуальні побутові пристрої Samsung, систем опалення, вентиляція і кондиціонування і смарт-телевізори, засновані на SmartThings, разом з технологією Microsoft Azure Digital Twins і Microsoft Dynamics 365 Field Service, щоб поліпшити обслуговування і управління будинками шляхом агрегування та аналізу IoT-даних з самих будівель і підключених побутових пристроїв.
  • OpenCV AI Kit вийшов на Kickstarter. На Kickstarter представлений OAK (OpenCV AI Kit), який описує як маленька потужна система просторового AI з відкритим вихідним кодом. OpenCV прагне демократизувати освіту в галузі штучного інтелекту, і OAK є кроком у цьому напрямку. Інтелектуальна камера поставляється з простим у використанні API, і кожен бекер Kickstarter отримає безкоштовний доступ до курсу, який допоможе в створенні і розгортання ai-моделей на пристрої.

 

Зображення видалено.

 

  • Microsoft shows a design update for Office. Microsoft Office - один з найбільших часто використовуваних програмних пакетів на планеті. Компанія представила нове бачення для десктопних та мобільних додатків. Джон Фрідман, віце-президент корпорації по дизайну та досліжденням в Microsoft, говорить про те, що можна переміщати панелі інструментів туди, де люди найдуть їх найбільш корисними. Ці панелі замінять класичний інтерфейс Office у вигляді стрічок, який існує з 2007 року. Крім того, у кожний додаток буде вбудована функція пошуку, яка буде працювати на всіх додатках Office. Ці функції та новий користувальницький інтерфейс будуть однаковими для усіх комп'ютерів та мобільних пристроів. Однак поки Microsoft не сказала, коли ці зміни з'являться у додатках Office. 
  • Наступником кодека H. 265 / HEVC-H. 266 / VVC є представлений інститут телекомунікацій. Компанія Fraunhofer HHI офіційно представила новий кодек під назвою H. 266 / Universal Video Coding (VVC). З часом він повинен замінити кодек H. 265 / HEVC, який зараз широко використовується в пристроях Apple. Fraunhofer HHI зазначає, що в той час як кодек H. 265/HEVC вимагає близько 10 ГБ даних для створення 90-хвилинного 4K UHD відео, H. 266/VVC для того ж завдання буде потрібно тільки 5 ГБ даних. Однак якість відео залишиться незмінним.
  • Telegram подав у суд Apple. У скарзі говориться, що Apple повинна "дозволити користувачам мати можливість завантажувати програмне забезпечення і за межами App Store". У своїй скарзі Telegram не погодився з аргументом Apple про те, що комісія App Store підтримує його роботу. Telegram заявляє, що в 2016 році Apple заблокувала додаток для обміну повідомленнями і не дала запустити ігрову платформу на тій підставі, що це суперечить правилам App Store. Telegram заявляє, що це один із прикладів того, як Apple стримує інновації завдяки своїй «монопольній владі» на ринку додатків.

 

Зображення видалено.

 

  • Microsoft і Google об'єднуються для створення кращих PWA. Microsoft активно підтримує Android, причому це виходить за рамки власних додатків і пристроїв на зразок Surface Duo. 3DNews повідомляє, що Microsoft співпрацює з Google, щоб допомогти залучити більше якісних прогресивних веб-додатків (PWA) на пристрої Android через Play Store. Програми, створені за допомогою інструмента Microsoft PWABuilder, використовуватимуть утиліту та бібліотеку Google Bubblewrap, щоб скористатися перевагами нових функцій, включаючи новий стандарт для веб-ярликів, розширені push-сповіщення та візуальні налаштування. Ймовірно, пройде деякий час, перш ніж розробники стануть використовувати нові функції в додатках. Так чи інакше, це дійсно може привести до появи нових і кращих «прогресивних» додатків в Google Play.

 

HR-Department 

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua