Нам часто задають такі питання, як "скільки буде коштувати створити додаток, подібний до ХХХ", включно додатку для мереж ресторанів. Дана стаття дає приблизну оцінку по цій темі, її PDF-версю можна скачати по цьому посиланню.

”Restaurant iOS & Android App“

Технічна пропозиція та приблизна оцінка.

Дана стаття вміщує приблизний розрахунок часу та бюджету впровадження системи “Restaurant iOS & Android App”.

Будь ласка, знайдіть нижче технічну пропозицію, оцінку сировини в сенсі часу і матеріалів. Оцінка не вважається так чи інакше остаточною, конкретизується і актуалізується до початку проекту і може відрізнятися до 30% від остаточної оцінки і пропозиції.

Пропозиція основана на відео-поясненні, що додається до опису роботи: у цьому документі. Припускаючи, що веб-сайт не потрібен, мобільні додатки для двох основних платформ і серверна підтримка тільки для них, ймовірно, з деякими обмеженими функціями доступу адміністратора / управління.

API та сторонні бібліотеки для використання:

На прохання клієнта дана пропозиція зроблена в припущенні, що ці сторонні послуги будуть використані:

1) Foodics - інтеграція POS з API  (https://apidocs.foodics.com/core/introduction.html - нова API версія!)

2) PayTabs - платіжна система (https://dev.paytabs.com/)

3) Unifonic - SMS service provider (https://unifonic.docs.apiary.io/#introduction/authentication)

Ми також вважаємо, що в разі, якщо ніяких інших потреб на стороні сервера для проекту не буде потрібно, управління користувачами може бути проведено

4) Auth0 - user management/authentication service (https://auth0.com/user-management)

Також знадобиться:

5) Google Maps/Google Places та інші Google сервіси для пошуку місця розташування користувача / ресторану / подання і т. д.

6) Apple Developer аккаунт для публікування додатку в  Apple AppStore;

7) Google Developer аккаунт для публікування додатку в Google PlayMarket;

Пропоновані до використання технології:

  • Flutter/Dart пропонується для мобільних клієнтів (both iOS and Android). Команда на цій технології - 2 розробника, full time. 
  • Full-stack розробник з JavaScript/Java/Python на стороні серверного додатка (якщо на етапі підготовки R'n'd і детального технічного документа він буде необхідним), команда: 1 розробник, part time;

Workflow пропозиція: 2-тижні SCRUM спринтів, 2-3 рази на тиждень мітинг клієнт <> команда (або клієнт<> представник команди - PM), Trello/GitHub iвипускає мобільні додатки, завантажувані на тестування через програму PlayMarket "beta" для Android і TestFlight для iOS.  Поетапна оплата, додатковий контракт на підтримку після завершення проекту.

Хостинг та інфраструктура:

  • AWS EC2 пропонується для хостингу веб-додатків два середніх екземпляри AWS Linux / Ubuntu з сервером додатків на вибір (Tomcat, Netty та ін.) + балансувальник навантаження. На тих же примірниках обслуговуються мікросервіси з інтерфейсом REST для обслуговування мобільних клієнтів.
  • RDS база даних для зберігання призначених для користувача даних, 1 екземпляр.
  • GitHub/BitBucket для зберігання коду.

Альтернативний хостинг MVP: 1 екземпляр DigitalOcean Ubuntu для service REST, сервери для мобільних додатків і веб-додатків.

Замовлення робіт, roadmap та оцінка:

  1. Креслення архітектури проекту, мобільні клієнти та виробництво вайрфреймів веб-сайтів: 2 тижні 2000 USD; Результати: документація (згадана у відео, записаному клієнтом, з усіма кінцевими точками API, задокументованими як документ markdown) та вайрфрейми
  2. Cases та вимоги написані Business Analytic: 1-2 тижні (залежно від деталізації), 1000 USD; Результати: документація.
  3. UI/UX робота: 1 тиждень, 1000 USD (1 мобільний дизайнер інтерфейсів.) Результат: Sketch/Figma файли. На цьому етапі клієнт повинен "підписати" остаточні макети і каркаси.
  4. Розробка базових функції backend для користувачів рєєстрація/аутентифікація та інші REST функції (за основами deliverables of a p.1 ) 2-3 тижні, 1000-1500 USD; Результат: код на git дєплой на стейдж
  5. Мобільний додаток MVP (скелет додатку з кастомними  UI темами/елементами управляння, аутентифікацією користувача, профілем користувача, ресторанами на карті, меню ресторанів, формуванням замовлень, розміщенням замовлень, самовивозом і т. д.) 3-4 тижні, 3000-3500 USD; Результат: код на git, тестування додатків через TestFlight і Google PlayMarket Beta.
  6. Покращення Backend  REST функціями. 2-3 тижні, 1000-1500 USD; Результати: код на git, дєелой на стейдж.
  7. Поліпшення мобільних додатків до “public beta”. 1-2 тижні, 1000-1500 USD; Результати: код на git, тестування через TestFlight and Google PlayMarket Beta .
  8. Поглиблене тестування якості компонентів системи, включаючи тестування навантаження і проникнення серверів, ручне тестування мобільних клієнтів etc. Результати: звіти, набори проблем в трекері проблем. 1 тиждень, 1000 USD;
  9. Bug fixing, 1-2 тижні, безкоштовно за bugs, додаткову угоду про зміни та поліпшення;
  10. Деплой та публікація всіх компонентів системи, документація і т.д. 1 тиждень, залежно від кількості розробників 500-1000 USD;
  11. Передача коду та додатків. 1 тиждень, безкоштовно.

Висновок та розрахунок:

Як ми бачимо, розрахунок за пропонованою командою/ролями (part time BA, part time UI/UX designer, part time QA та архітектор, part time backend розробник, full time mobile розробник) ми маємо 16-22 тижнів та 11-23 K USD.

Будь ласка, не соромтеся звертатися до мене в будь-який час за цим документом в будь-який час через наш сайт contact form, через email info@a5.ua або через соціальні мережі https://www.linkedin.com/company/22289152/ або https://www.facebook.com/a5.ua.md/

Спасибі вам і бажаю великих успіхів у реалізації проекту!

Flutter
Android

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua