Нам часто задають такі питання, як "скільки буде коштувати створити додаток, подібний до ХХХ", включно додатку cameo.com-inspired. Дана стаття дає приблизну оцінку по цій темі.

”Сайт Celebrity / Talent Video Marketplace і мобільні додатки"

Технічна пропозиція та приблизна оцінка.

Дана стаття містить приблизний розрахунок часу і бюджету впровадження системи “Celebrity/Talent Video Marketplace Website and Mobile Apps” в загальному випадку.

Будь ласка, знайдіть нижче технічну пропозицію, оцінку сировини в сенсі часу і матеріалів. Оцінка не вважається так чи інакше остаточною, конкретизується і актуалізується до початку проекту і може відрізнятися до 30% від остаточної оцінки і пропозиції.

ПРОПОНОВАНІ ДО ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ:

- Flutter/Dart пропонується для мобільних клієнтів (для iOS та Android). Командний потенціал для цієї технології - 2 розробника, full time.
- NodeJS/PHP пропонується використовувати на стороні backend. Склад команди: 2 розробника. Альтернатива: Java/Python, склад командти: 1 розробник;
- Web сайт/додаток: Angular/HTML5/CSS3, склад команди: 2 розробника. Альтернатива: JQuery/TwitterBootstrap/HTML5/CSS3, склад команди: 1 розробник.
- Оплата: залежно від уподобань клієнтів ми можемо або об'єднати його з якимось порталом, наприклад 2checkout, або перейти на google / apple pay, оплату через карту і т. д

Кожен підхід має свої переваги та недоліки, тому ми повинні обговорити його з клієнтом, щоб відповідати найкращому рішенню. Залежно від термінів роботи клієнта ми можемо зробити вибір, з якою альтернативою піти і яку технологію використовувати для серверного додатка і веб-сайту.
Workflow пропозиція: 2-тижні SCRUM спринтів, 2-3 рази на тиждень мітинг клієнт <> команда (або клієнт<> представник команди - PM), Trello/GitHub iвипускає мобільні додатки, завантажувані на тестування через програму PlayMarket "beta" для Android і TestFlight для iOS.  Поетапна оплата, додатковий контракт на підтримку після завершення проекту.

ХОСТИНГ ТА ІНФРАСТРУКТУРА:

- AWS S3 пропонується для хостингу статичних файлів (пропонується почати з 1 бакету для MVP і масштабувати його при необхідності);
- AWS EC2 обробка відео пропонується за допомогою FFMPEG (пропонується почати з 1 оптимізованого екземпляра розрахунку і пізніше масштабувати до кластера);
- AWS EC2 пропонується для розміщення веб-додатків і веб-сайтів два середніх екземпляри AWS Linux / Ubuntu з сервером додатків на вибір (Apache HTTPD, Netty та ін.) + балансувальник навантаження. На тих же примірниках обслуговуються мікросервіси з інтерфейсом REST для обслуговування мобільних клієнтів.
- База даних RDS для зберігання призначених для користувача даних, 1 екземпляр.
- GitHub/BitBucket для зберігання коду.
Альтернативний хостинг MVP: 2 екземпляри DigitalOcean Ubuntu, один для обробки і зберігання відео, один для сервісних серверів REST для мобільних додатків і веб-додатків.

ЗАМОВЛЕННЯ РОБІТ, ROADMAP ТА ОЦІНКА:

1. Кейси та вимоги, написані Business Analytic: 1-2 тижні (залежно від деталізації), 1000 USD; Результат: документація.
2. Креслення архітектури проекту, мобільні клієнти та виробництво вайрфреймів веб-сайтів: 2 тижні, 2000 USD; Результати: документація та вайрфрейми.
3. UI/UX роботи на web-сайті та мобільних додатках: 1 тиждень, 2000 USD (потрібні 2 дизайнера, web та мобільні пристрої різних підходів, баз знать і т.п), Результат: Sketch/Figma файли. На цьому етапі клієнт повинен "підписати" остаточні макети і вайрфрейми.
4. Розробка базових функцій Backend для реєстрації користувачів / аутентифікації, завантаження / обробки відео та обслуговування REST / web app.  2-3 тижні, залежно від кількості розробників 2000-4000 USD; Результат: код на git, деплой на стейдж;
5. Мобільний додаток MVP (скелет додатку з кастомними  UI темами/елементами управляння, аутентифікацією користувача, профілем користувача і т.д) 2-3 тижні, залежно від кількості розробників 3000-5000 USD; Результат: код git, тестування додатків чере TestFlight та Google PlayMarket Beta.
6. Поліпшення backend за допомогою функцій REST, потокової передачі / обробки / зберігання відео в хмарі. 2-3 тижні, залежно від кількості розробників 2000-4000 USD; Результат: код на git, деплой на стейдж;
7. Покращення веб-сайту до “public beta”. 3-4 тижні, 3000-4000 USD; Результат: код на git, деплой на стейдж;
8. Поліпшення мобільних додатків до “public beta”. 3-4 тижні, задежно від кількості розробників 3000-5000 USD; Результати: код на git, тестування через TestFlight and Google PlayMarket Beta . 
9. Поглиблене тестування якості компонентів системи, включаючи тестування навантаження і проникнення серверів, ручне тестування мобільних клієнтів etc. Результат: звіти, набори проблем в трекері проблем. 1 тиждень, 1000 USD;
10. Bug fixing, 1-2 тижні, безкоштовно за bugs, додаткову угоду про зміни та поліпшення;
11. Деплой та публікація всіх компонентів системи, документація і т.д. 1 тиждень, залежно від кількості 1000-2000 USD;
12. Передача коду та додатків. 1 тиждень, безкоштовно.

CONCLUSION AND CALCULATION:

Як ми бачимо, розрахунок для запропонованої команди/родей (part time business analytic, part time UI/UX дизайнер, part time QA та архітектор, full time backend розробник (1 або 2), full time web розробник, full time mobile розробник (1 або 2)) ми маємо 20-27 тижнів та  20-30 K USD.

Будь ласка, не соромтеся звертатися до мене в будь-який час за цим документом в будь-який час через наш сайт contact form, через email info@a5.ua або через соціальні мережі https://www.linkedin.com/company/22289152/ або https://www.facebook.com/a5.ua.md/

Спасибі вам і бажаю великих успіхів у реалізації проекту!

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua