Провівши чималу кількість інтерв'ю, я звернула увагу на декілька типових помилок кандитатів. Звісно я не технічний спеціаліст, але є декілька моментів, які кидаються в очі.
Найперша і найпоширеніша помилка - НІКОЛИ не брешіть у резюме про технічні та мовні навички. На співбесіді це все одно проявиться і повернеться вам величезним ударом. Особливо це відноситься до англійської мови. Добре подумайте перед тим, як вказувати свій рівень мови, а краще пройдіть онлайн-тест. 

Зображення видалено.

Наступна помилка - відповідати коротко та поверхнево. Ви не побудуєте продуктивної розмови, якщо будете відповідати "Так", "Ні" і т.п. Той, хто проводить співбесіду не сможе дізнатися яка Ви людина, який у вас насправді стек технологій і на скільки ви підходите для цієї посади. 

Аде найголовніше на співбесіді - уміння себе красиво подати. HR не повинен "кліщами" витягувати інформацію про Вас. Для того щоб справити враження Вам потрібно взяти ініциативу у свої руки і максимально розповісти про себе, свої уміння та інтереси. Важливо розгорнуто розповісти про свій досвід, про минулі проекти. Перед тим, як йти на співбесіду, спробуйте тезисно написати розповідь про себе, в кожній компаніх ставлять типові запитання (розскажіть про свій досвід, чому ви шукаєте нову роботу, розкажіть про себе і т.п.) і у будь-якому випадку вам стане в нагоді така заготовка.

Зображення видалено.

Також дуже важливо проявити зацікавленість до компанії. Перед співбесідою зайдіть на сайт, подивіться чим компанія займається, які проекти були і т.п. На інтервью не тільки відповідайте на запитання, але й задавайте їх. Проявіть інтерес до вакансії, задавайте загальні та уточнюючі запитання, оберніть співбесіду так, що не ви проходите інтерв'ю, а самі являєтесь інтерв'юрером. 

Зображення видалено.

Ще одна з помилок - це проявити неповагу. Ні в якому разі, коли Вам телефонують на рахунок вакансії, не кажіть, що ви не пам'ятаєте на яку вакансію ви відправляли запит. Нікому не потрібен кандидат, який "наосліп" робить розсилку по компаніях. Я думаю вам теж буде не приємно, якщо HR переплутає ваше ім'я, або стек технологій, пропонуючи Java, коли ви JavaScript.

Будьте ввічливі, не брешіть про свої навички і головне не хвилюйтеся, вмійте себе подати і буде у Вас все добре!)

 

HR-Department

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua