• Вийшла альфа-версія Kotlin Multiplatform Mobile. Kotlin Multiplatform Mobile — KMM - це SDK, який дозволяє використовувати один і той же код бізнес-логіки в додатках iOS і Android. Вийшла альфа-версія KMM і ви вже можете почати створювати єдину бізнес-логіку для своїх мобільних додатків. 
    У новій версії KMM є плагін для Android Studio, який дозволяє писати, запускати, тестувати і налагоджувати загальний код в одному середовищі. KMM легко інтегрується з вашим мобільним проектом. Загальний код, написаний на Kotlin, компілюється в байт-код JVM за допомогою Kotlin / JVM і в нативні двійкові файли за допомогою Kotlin / Native, тому Ви можете використовувати свої модулі бізнес-логіки KMM як і будь-яку іншу звичайну мобільну бібліотеку.

 

Зображення видалено.

 

  • Google запустив Growth Academy для України та Білорусі. Growth Academy-це тримісячна онлайн-програма, яка триватиме з вересня по грудень 2020 року. Учасники пройдуть навчальний цикл за темами:» розвиток " → "зростання" → "монетизація".
    Основна мова програми-англійська. Заняття проходитимуть у форматі вебінарів від експертів та індивідуальних консультацій зі спікерами та фахівцями Google. Приєднатися до програми можуть неігрові стартапи, які відповідають наступним критеріям
    * ведуть свій бізнес з України чи Білорусі;
    * займаються розробкою мобільних додатків або спрямовані на розвиток свого бізнесу через додатки для роботи в Інтернеті;
    * розробляють неігрові додатки: комунальні послуги, Роздрібна торгівля, фінанси, Засоби масової інформації, розваги і т. д.;
    * зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності;
    * мають готовий прототип (першу версію) програми, завантажений в App Store і / або Play Store, або в Test Flight (завантажений додаток повинен мати рейтинг не нижче 4 зірки);
    * стартап хоче розвивати свій бізнес і рости в усьому світі.

  • Facebook випустить смарт-окуляри разом з Ray-Ban. Вже наступного року найбільша світова соцмережа і один з лідерів ринку сонцезахисних окулярів, Luxxotica (володіє, зокрема, брендом Ray-Ban) випустять смарт-окуляри спільної розробки. Про це в ході прямої трансляції заходу Facebook Connect оголосив глава компанії Марк Цукерберг.
    Раніше про партнерство було відомо на рівні чуток. Як пише CNBC, окуляри - не разовий проект, компанії домовилися про багаторічну співпрацю.
    «Я не можу поки заглиблюватися в конкретні деталі продукту, але це дійсно наступний крок на шляху до окулярів доповненої реальності, — заявив Цукерберг. - І виглядають вони [окуляри] теж дуже добре".
    Крім того, Facebook почне використовувати в дослідницьких цілях пристрій під назвою Project Aria. Воно виглядає як масивні окуляри і дозволять збирати необхідну для розробки аналогічного споживчого пристрою інформацію-відео, звук, дані про напрямок погляду і геолокацію. Окуляри Project Aria носитимуть співробітники Facebook і тимчасові працівники компанії в її штаб-квартирі і громадських місцях починаючи вже з цього місяця. При цьому функціями доповненої реальності цей пристрій не володіє. Однак воно допоможе Facebook зрозуміти, якими повинні бути окуляри доповненої реальності і програмне забезпечення для них.

 

Зображення видалено.

 

  •  Вийшла альфа-версія Flutter для Windows. Сам Flutter вперше був представлений на конференції розробників Google I / O в 2017 році. Спочатку Flutter був орієнтований на розробку Android і iOS додатків, але зараз розширився і тепер охоплює веб, MacOS і Linux, підтримка яких в даний час доступна в альфа - або бета-версіях.
    Використовуючи власну мову програмування Dart від Google, Flutter дозволяє розробникам створювати додатки, які здаються нативними для кожної платформи, на якій вони працюють, розділяючи якомога більше коду, щоб уникнути дублювання, і " приймати відмінності там, де вони існують», як виражається Google.
    Flutter підтримує пристрої з Windows 7 і вище, і Google заявляє, що продовжить» стабілізувати " Flutter для Windows в найближчі місяці.

 

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua