• Google зробив AR-додаток для дотримання соціальної дистанції. У Google з'явився новий інструмент доповненої реальності, який може допомогти вам слідувати правилам соціального дистанціювання. Це експериментальний проект під назвою Sodar. Додаток показує кільце радіусом 2 метри навколо вас. Мета інструменту-візуалізувати, відстань, на якому повинні знаходитися люди в період епідемії. Поки проект працює тільки з Chrome на пристроях Android, причому не на всіх пристроях
  • Вийшла Android Studio 4.0. У Android Studio 3.5 було мало нових функцій, замість цього розробники майже повністю зосередилися на поліпшенні стабільності та продуктивності в рамках проекту, відомого як Project Marble. Android Studio 4.0, з цієї точки зору, зробила великий крок вперед і IDE включає в себе безліч нових функцій:
    1. Motion Editor для створення, редагування та перегляду анімацій MotionLayout
    2. Покращений налагоджувач layout Inspector
    3. Layout Validation для перевірки роботи програми в різних розширеннях екрану
    4. Покращений CPU Profiler для кращого розуміння того, що відбувається
    5. Покращена платформа IntelliJ IDEA 2019.3
    6. Тепер є шаблони Kotlin-коду для реалізації типових завдань
    7. Build Analyzer для розуміння вузьких місць складання проекту
    8. Покращена підтримка Java 8
    Більше подробиць щодо змін можна прочитати на website.
     Зображення видалено.

 

  • Google випустила першу публічну бета-версію Android 11. TКомпанія каже, що головний фокус Android 11 - Люди, Контроль і Приватність (People, Controls, and Privacy). У новій версії ОС-нові обмеження на доступ до ФС, на доступ до місця розташування, закриття ASyncTask, аудит вбудованих SDK, об'єднання всіх месенджерів в єдиний API і багато іншого. Скачати нову бету можна на the official website, працювати вона буде тільки на сматфонах Pixel. Реліз фінальної версії очікується у третьому кварталі цього року.
  • Реліз Google Play Billing Library Version 3. Google представила Google Play Billing Library Version 3 — ключову бібліотеку для роботи з покупками у додатках. Починаючи з серпня 2021 року її використання стане обов'язковим для всіх нових додатків та ігор. Ключові особливості нової версії: 
    1. Можливість прийому платежів у додатках готівкою - через локальні пункти оплати. Наприклад, це доступно в Індонезії та Малазії, де більше 50,000 місцевих магазинів може прийтняти гроші для передачі в Google Play. 
    2. Більше можливостей для промоутування покупок - наприклад, промо-коди, які працюють через Play і автоматино встановлюють додатки.
    3. Атрибуція покупок для розробника - наприклад, можна передати за що саме виконана оплата
    Google Play Billing Library Version 3 вже доступна на Java та Kotlin, для Unity випущений новий плагін.
  • Apple прелставила нову iOS 14. У iOS 14, нас чекає велике обнвлення. Apple представила iOS 14 з повністью оновленим домашнім екраном, новими віджетами, бібліотекой додатків, новим форматом App Clips для додатків із AppStore, новими функціями повідомлень і багатою кількістью інших новинок. Усі оновлення можете побачити на presentation Apple. Перелік устроїв, які отримають підтримку iOS 14, виглядає таким чином:  
    - iPhone 11 Pro 
    - iPhone 11 Pro Max 
    - iPhone 11 
    - iPhone XS 
    - iPhone XS Max 
    - iPhone XR 
    - iPhone X 
    - iPhone 8 
    - iPhone 8 Plus 
    - iPhone 7 
    - iPhone 7 Plus 
    - iPhone 6s 
    - iPhone 6s Plus 
    - iPhone SE 
    - iPod touch (7-го покоління)
    And iPadOS 14:

    - 12,9-дюймовый iPad Pro (усі покоління)
    - 11-дюймовый ‌iPad Pro (усі покоління)
    - 10,5-дюймовый ‌iPad Pro‌
    - 9,7-дюймовый ‌iPad Pro‌
    - iPad‌ (7-е покоління)
    - iPad‌ (6-е покоління)
    ‌- iPad‌ (5-е покоління)
    - iPad‌ mini (5-е покоління)
    - iPad‌ mini (4-е покоління)
    - iPad Air (3-го покоління)
    - iPad Air (2-го покоління)
    Також Apple представила майбутню систему watchOS 7. У ній будуть розширені можливості персоналізації і додані нові корисні функції для тих, хто слідкує за своїм здоров'ям і фізичною активністью. Таким чином, Apple Watch сможуть ділитися власноруч складеними циферблатами і знаходити готові варіанти оформлення. Відстежування сну, автоматичне розпізнавання миття рук, додаткові види тренувань (танцювальну включно) і нова функція для захисту слуху допоможуть забезпечити хороше самопочуття. У Картах з'явиться навігація для велосипедистів, а Siri навчиться перекладати з різних мов прямо у вас на зап'ясті. При цьому, як і раніше, у всіх функціях і додатках дотримуються принципи конфіденційності.

 

Зображення видалено.

 

  • Apple переведе комп'ютери на власні ARM процесори. Чіпсет буде включати компоненти, які у тому числі відповідають за машине навчання і нейронні обчислення . Втім, сам чіп поки що нам не показали. Що стосується переходу на нові процесори зі сторони софту, тут повинно бути відносно гладко. Розробникам будуть надані інструменти (Xcode, Universal 2) для легкої адаптації їх додатків для роботи на ARM-процесорах Apple. Компанія вже співпрацює з Microsoft і Adobe для додавання сумісності Microsoft Office і додатків Creative Cloud. Apple планує представити перший Mac пристрій, оснащений власним ARM-процесором, до кінця цього року. В цілому ж перехід повинен зайняти два роки. У той же час компанія продовжить підтримувати Mac, оснащені процесорами Intel, і випускати для них оновлення системи. Більш того, Apple представить нові девайси, оснащені чіпами від Intel.
  • ML Kit стає окремим продуктом. Google виносить ML Kit з Firebase і робить його окремим продуктом. Новий ML Kit SDK не буде залежати від наявності Firebase у проекті і буде повністю зосередженний на машинному навчанні прямо на пристроях. Це дозволить прискорити його роботу, поліпшити роботу в офлайні і підвищити безпеку і приватність даних. ML Kit зараз може вирішувати завдання сканування штрих-кодів, виявлення осіб і об'єктів на фотографіях, розпізнавання тексту, перекладу, створення Розумних відповідей і багато чого іншого. Для ML Kit відкрили новий сайт: https://developers.google.com/ml-kit/

 

Зображення видалено.

 

  • В AWS запустили конструктор додатків Amazon Honeycode. Amazon запустив власний конструктор додатків - Honeycode. Він дозволить людям, не знаючим програмування, створювати web та мобільні додатки. Всі вони, звичайно, будуть працювати на основі AWS. Як і аналогічні інструменти, Honeycode надає користувачам набір шаблонів для вирішення спільних завдань-ведення списків справ — відстеження клієнтів, опитувань, розкладів і управління запасами. AWS каже, що до цих пір багато компаній покладаються на загальні таблиці для виконання цих завдань. В даний час Honeycode працює тільки в AWS US West в Орегоні, але скоро має з'явитися і в інших регіонах. Серед перших клієнтів Honeycode SmugMug і Slack.

 

HR-Department 

More like this

Get in touch

Зв'язатися з нами

Frankfurt am Main, Germany (Sales)

60354

Eckenheimer Schulstraße, 20

+38 (098) 630-49-85

info@a5.ua

Харків, Україна

61023

вул. Трінклера, 9

+38 (050) 908-31-07

info@a5.ua

Burgas, Bulgaria (Development)

8008

бул. „Транспортна“ 15, Northern Industrial Zone

+359 877 350129

info@a5.ua